sinnea.blogg.se

Till dig som går i skolan nu.

Jag går just nu i skolan och jag har tänkt lite på hur den funkar idag. Och det är som att en doktor skulle ge samma medicin till alla sina patienter. Och de fattar vi ju alla att det inte skulle funka. Alla människor funkar olika och behöver olika metoder och sätt att lära sig. I vadå minst 13 år av våra liv blir vi tillsagda när vi ska äta när vi får gå på toa och vad vi ska göra under efter och innan skolan.

Skolan är ju förfan bara ett spel där man ska få så många A som möjligt.

 

Skolan tvångsmatar oss varje dag med information som vi sedan spyr du upp på provet, det är inte utbildning, det är bulimi. INte undra på att många elever går ut skolan med anorexia. Inte bokstavligt talat anorexia, jag menar att eleverna äter ingen information och får inte heller ut någon. Det kallas underkänd.

 

T.e.x hur många gånger har man inte hört innan ett matteprov “ni måste ha med uträkningar annars räknas det inte!” Det är som att säga “Du fångade fisken men du visade inte hur, så nu måste du kasta tillbaka den det räknas inte!” Absurt eller hur?



VIsst man måste kunna läsa, skriva, räkna och veta hur världen ser ut. Det går jag med på men när någonsin ska jag ha användning för att veta vad Rysslands sjöar heter, räkna ut arean på ett blåbär eller vad en stamcell består av? Jaha på quizet på firmafesten? Nej fast med denna information får jag inget jobb. I skolan borde vi lära oss hur man betalar räkningar, skatt, köper en lägenhet, får ett jobb och vad ränta är inte vem som var sveriges kung 1631. Det var Gustav II Adolf. Och varför vet jag det? Gissa själv!

 

Visste du att  Apple, Youtube, Snapchat, Whatsapp, Instagram och Facebook skapades av människor som inte gick klart skolan? Och är möblerna i ditt hem från IKEA? Ingvar Kamprad gick aldrig ens till skolan. Och jag menar inte att du ska hoppa av skolan absolut inte. Detta är bara några exempel på människor som lyckats utan ett papper där det står betygen från högskolan. Det finns ännu fler som har misslyckats, som bor på gatorna. Din framtid är i dina händer. Du kan inte vänta dig att skolan ska öppna en massa  dörrar för dig. Skolan kommer förmodligen stänga dom.

 

Så vart vill jag komma med allt det här? Jag vill bara säga till du som också är fast bakom dom där väggarna 5 dagar i veckan. Betygen på pappret avgör inte om du är smart. Det avgör inte om du är en bra människa. För ärligt talat är det bara papper och bläck.

 

//Sinnnea💕